Hur är det att vara en full examensstudent i Sydkorea?

Table of Contents

Min full degree student erfarenhet i Sydkorea

Första gången jag besökte sydkorea var år 2019. Jag var trött på min vardag och trött på att göra samma sak varje dag, så jag bestämde mig ganska spontant för att boka en språkkurs i Seoul. Min tanke var att jag skulle stanna i 5 månader, men 5 månader blev till 1 år, och det slutade med att jag blev helt förälskad i staden och i landet. När jag sedan var tvungen att åka hem var jag allt annat än lycklig, och jag visste att jag behövde åka tillbaka. År 2021 sökte jag därför in till min kandidatutbildning med hjälp av Asia Exchange och jag har nu precis avslutat mitt första fantastiska år på Hankuk University of Foreign Studies i Seoul.

Ansökningsprocessen

När jag bestämde mig för att söka till universitet i Seoul visste jag inte vart jag skulle börja då allt kändes väldigt komplicerat. Jag började googla runt på hur jag skulle gå tillväga och det var så jag hitta Asia Exchange vilket jag är väldigt glad över att jag gjorde. Asia exchange hjälpte mig med hela min ansökan och jag är väldigt tacksam för deras hjälp då jag stötte på ganska mycket problem när jag skulle registrera min ansökan på HUFS egna portal online. Utöver det gick ansökan väldigt smidigt då Asia Exchange har direkt kontakt med universiteten och skickar in alla ens papper direkt till skolan åt en.

study in south korea
Asia exchange hjälpte mig med hela min ansökan och jag är väldigt tacksam för deras hjälp då jag stötte på ganska mycket problem när jag skulle registrera min ansökan på HUFS egna portal online.

Studentlivet i Sydkorea på Hankuk University of Foreign Studies

Att vara student i Seoul är både helt fantastiskt och väldigt krävande på samma gång. Min första termin var väldigt överväldigande med ny information som sköljde över en näst intill varje dag. Som degree student på HUFS får du klara dig ganska mycket själv vilket kan kännas jobbigt i början, men skolan var väldigt hjälpsam och svarade på alla mina frågor i början. För mig var allt ganska annorlunda på grund av pandemin. Nästintill alla mina lektioner har varit online vilket har varit ganska tråkigt, men situationen har blivit bättre och troligtvis är de flesta lektioner offline nu när jag ska börja mitt andra år.

Mitt program heter Division of International Studies vilket är ett väldigt brett program som inriktar sig på internationella studier inom kultur, ekonomi, juridik, internationella relationer och språk. Alla mina kurser är på engelska men vi har möjlighet att registrera oss på både kurser i koreanska och kinesiska som ingår i vårt program. När det gäller språk kan det vara utmanande att förbättra sin koreanska när alla ens kurser är på engelska, men HUFS har jättebra studentföreningar som anordnar aktiviteter och språkutbyten mellan de koreanska och internationella studenterna. Ett tips är att försöka delta så mycket som möjligt i det som föreningarna organiserar!

Något som jag kan tycka är svårt är att hitta balansen mellan studier och nöjen. När man bor i Seoul finns det så himla mycket att se och göra och det är väldigt lätt hänt att studierna kommer i kläm lite då och då.

Utöver det så är jag väldigt nöjd och även fast jag inte är världens största fan av att plugga så ligger min motivation i staden, kulturen och atmosfären, vilket gör det så mycket lättare med studierna eftersom min omgivning alltid är inspirerande. HUFS har bland annat ett väldigt fint campus i Seoul, litet men vackert!

Livet i Seoul

Mitt liv här i Seoul är allt annat än tråkigt. Det finns alltid något att göra. Utöver studierna besöker jag mycket caféer runtom i staden eller har picknick i en av de många parkerna som ligger längst Han River. Något som jag har märkt nu när jag bor i Seoul är att jag aldrig känner mig ensam (vilket beror självklart också på hur du är som person), jag åker gärna ofta ut själv och sätter mig på ett fint café eller tar med min kamera ut och går en runda i Olympic park som är en av mina favoritparker.

Jag, som många andra, gillar också väldigt mycket den koreanska musiken så jag går även på mycket konserter och festivaler. Varje vår anordnar också de olika universiteten runt om i Seoul något som individuella festivaler på respektive campus, där de ofta bjuder in kända k-pop grupper eller k-r&b artister som uppträder. Enligt mig är det ett av vårens höjdpunkter då det är jätteroligt att åka runt och gå på alla festivaler, som dessutom är gratis!

Ett tips är att spara ihop så mycket pengar som möjligt innan du åker just på grund av att det finns så mycket att göra hela tiden!

Conclusion

Sydkorea är ett land jag tycker alla borde besöka om man får chansen. Att söka in på HUFS var mitt livs bästa beslut och trots att det kan bli stressigt med studierna så njuter jag av varje sekund här. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad över att få spendera ytterligare 3 år till i den här fantastiska staden.

studera i sydkorea
Ett tips är att spara ihop så mycket pengar som möjligt innan du åker just på grund av att det finns så mycket att göra hela tiden!

Är du intresserad av att göra en fullständig examen i Seoul, Sydkorea? Få reda på mer!

Asia Exchange is a Finnish company providing study abroad opportunities in Asia Pacific for students worldwide. Want to get travel tips and new blog posts straight to your inbox? Subscribe to our monthly newsletter! If you have any questions about studying abroad, feel free to contact us! We’ll get back to you as soon as possible.

This blog post was written by our intern Andrea