Koreanska universitet för internationella studenter

Table of Contents

Varför SYDKOREA ETT BRA LAND FÖR INTERNATIONELLA STUDENTER är

Sydkorea är ett land som har fantastiskt mycket att erbjuda! Sydkorea är även ett av Asiens populäraste studie-destinationer för internationella studenter, och år 2021 var det cirka 152,000 inkommande studenter som studerade på olika koreanska universitet.

Sydkorea är känt för sina moderna och levande storstäder, tropiska öar, den rika kulturen och fantastisk historia. På senare tid har Sydkorea växt otroligt mycket i popularitet tack vare deras sprudlande musik- och filmindustri, speciellt inom kpop och k-dramas. Vad som även gör Sydkorea så attraktivt är de låga levnadskostnaderna och den fina livskvalitén, och när det gäller universitet så var sju olika universitet med i topp 200 i Times Higher Education World University Rankings år 2021!

SYDKOREAS BÄSTA UNIVERSITET FÖR INTERNATIONELLA STUDENTER

De nedanstående universiteten är några av Sydkoreas populäraste skolor som dessutom är populära bland internationella studenter!

Seoul National University (SNU)

Seoul National University grundades år 1946 och är klassat som Sydkoreas bästa universitet. Trots den höga konkurrensen, så är SNU populärt bland internationella studenter. En av anledningarna till detta är på grund av att universitetet erbjuder ett stort antal kurser på engelska. SNU är också en av de tre universitet som kallas the elite SKY universities, som klassas som de 3 bästa och mest prestigefyllda universiteten i Sydkorea. SNU har även ett brett utbud av fakulteter. Studenter på SNU har möjlighet att studera humanism, medicin, datavetenskap, administration eller teknik och ingenjörsvetenskap.

Kursavgift per termin: ca 6000 USD
Världsranking: 54
Nationell ranking: 1

Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST)

Korea Advanced Institute of Science and Technology är känt för sina enastående prestationer inom innovation, entreprenörskap och vetenskap och teknologi. KAIST är också den första offentliga forskningsinstitution inom vetenskap och ingenjörsvetenskap som den sydkoreanska regeringen öppnade år 1971. Än idag ägnar sig universitetet mycket till forskning, bland annat inom underhållning, ingenjörsvetenskap och forskning inom miljö-energi. En av anledningarna till varför internationella studenter vill studera på KAIST är för att universitetet fokuserar mycket på att skapa globalt värde. Det är därför flertalet kurser på KAIST erbjuds på engelska. KAIST har också ca 600 internationella studenter varje år vilket reflekterar universitetets internationella inställning.

Kursavgift per termin, Kandidat: ca 2500 USD
Kursavgift per termin, Master: ca 7500 USD
Världsranking: 99
Nationell ranking: 2

Sungkyunkwan University (SKKU)

Internationella studenter borde också överväga Sungkyunkwan University, som strävar efter ett akademiskt samhälle och utbildning inspirerat av konfucianism. SKKU har en lång historia bakom sig och erhåller fortfarande namnet Sungkyunkwan som var huvudinstitutionen för utbildning under Joseon dynastin. Idag är SKKU en modern institution som är känd som en pionjär inom business och teknologi. Det är därför företagsjättar som Hyundai, Samsung samt andra government sponsored agencies är med och sponsrar universitetets forskningsavdelningar. Internationella studenter kan gynnas och ta del av den senaste high-tech utrustningen såsom 3D printers och laserskärare.

Kursavgift per termin, Kandidat: ca 5000 USD
Kursavgift per termin, Master: ca 6000 USD
Världsranking: 122
Nationell ranking: 3

Pohang University of Science and Technology (POSTECH)

Pohang University of Science and Technology grundades av det koreanska stålföretaget POSCO och är ett relativt nytt privat forskningsuniversitet. Trots det så erhåller POSTECH imponerande rankningar varje år. Universitetet är särskilt ansett inom vetenskap och teknik. Internationella studenter får därför den bästa utbildningen för att bli specialister i sci-tech och ingenjörsvetenskap och det är en av anledningarna varför många internationella studenter ansöker till POSTECH för att studera på Master-nivå samt forskarstudier. POSTECH upprätthåller goda förhållanden med både nationella och internationella institutioner för att stödja innovation. Varje år anordnar POSTECH och KAIST deras årliga Science War där studenter kan ta del av varandras kunskap och erfarenhet.

Kursavgift per termin, Kandidat: ca 2000 USD
Kursavgift per termin, Master: ca 4000 USD
Världsranking: 185
Nationell ranking: 6

Korea university (KU)

Korea University är ett av de bästa universiteten för internationella studenter i Sydkorea, med över 4000 inskrivna studenter. KU är ett väldigt attraktivt universitet tack vare att universitetet har varit etablerat sedan länge och massivt utvecklat universitetets olika studieområden. Du kan studera näst intill allt på KU! Studenter som är intresserade av juridik, medicin, vetenskap och förvaltning, naturvetenskap, ingenjörsvetenskap, teknologi eller business kan förvänta sig högkvalitativa kurser! KU är också engagerade i internationalisation och har precis grundat deras Graduate School of International Studies. Korea University tillhör också en av universiteten i The elite SKY Universities tillsammans med SNU.

Kursavgift per termin, Kandidat: ca 4000-5000 USD
Kursavgift per termin, Master: ca 4000-7500 USD
Världsranking: 201-250
Nationell ranking: 7

Hanyang University (HYU)

Hanyang University är ett perfekt val för studenter som studerar inom STEM-områden (science, technology, engineering and mathematics). Hanyangs historia börjar år 1939 då universitetet agerade som en drivkraft under Korea’s självständighetsrörelse. Hanyang university attraherar många internationella studenter, speciellt inom ingenjörsvetenskap, eftersom HYU är en av landets bästa skolor för just ingenjörsvetenskap. Universitetet är väldigt engagerade i internationella samarbeten och har just nu över 700 partneruniversitet. Det är därför det är ett stort mångfald av olika nationaliteter bland de 3000 internationella studenter som är inskrivna på HYU.

Kursavgift per termin: ca 2450 USD
Världsranking: 351
Nationell ranking: 10

Hankuk University of Foreign Studies (HUFS)

Hankuk University of Foreign Studies grundades år 1954. Från ett historiskt perspektiv så hade HUFS ett väsentligt inflytande på Koreas rehabilitering efter de koreanska kriget. Universitetet var ett av de viktigaste universiteten för att utbilda studenter till att bli VD:ar och diplomater, som har format Korea till vad det är idag. Idag attraherar HUFS mer och mer internationella studenter och lägger mycket vikt på internationalisering. Det är därför studenterna har tillgång till ett väldigt brett utbud av kurser på engelska. HUFS och deras International Office erbjuder även olika kultur-utbytesprogram för koreanska- och internationella studenter.

Kursavgift per termin: ca 2450 USD
Världsranking: 1751
Nationell ranking: 56

Yonsei University

Yonsei University är känt som det äldsta Koreanska universitetet. Det finns ett högt internationellt intresse för Yonsei, och även turister besöker ofta universitetets campus. Det är en av anledningarna till att Yonsei är ett av de prestigefyllda medlemmarna i the elite SKY Universities. På grund av universitetets höga ranking möts studenterna av tuff konkurrens under ansökning och antagning.

Studenter på Yonsei har möjlighet att ta del av ett brett utbud av studieområden samt forskningsavdelningar som stödjer tvärvetenskaplig ärenden i samband med pågående globala frågor, som till exempel klimatfrågan. Det finns totalt ca 4000 internationella studenter som studerar på Yonsei University.

Kursavgift per termin, Kandidat: ca 2000-3500 USD
Kursavgift per termin, Master: ca 3500-7500 USD
Världsranking: 151
Nationell ranking: 4

Kyung Hee University (KHU)

Kyung Hee University är populärt bland både koreanska studenter och internationella studenter på grund av deras college of medicine där studenterna bland annat studerar traditionell koreansk medicin och asiatisk medicin. KHU är Sydkoreas bästa institution för idrott, idrottsmedicin, coaching och Taekwondo. Universitetet samarbetar även med olika institutioner runt om i världen, bland annat United Nations Academic Impact program som handlar om mänskliga rättigheter och konfliktlösning. KHU har också 400 partneruniversitet.

Kursavgift per termin, Kandidat: ca 4000-5000 USD
Kursavgift per termin, Master: ca 4000-7500 USD
Världsranking: 251-300
Nationell ranking: 8

Dong-A University (DAU)

Dong-A University i Busan är ett non-profit privat universitet som grundades år 1946. DAU erbjuder ett brett utbud av kurser inom diverse studieområden, och kurserna kan du studera på kandidatnivå, masternivå eller forskarstudier. DAU är Busans enda privata universitet och även ett utav bara två universitet som erbjuder både studier inom medicin och juridik. Universitetet ligger i ett av Sydkoreas populäraste semesterdestinationer och är ett perfekt val för internationella studenter.

Kursavgift per termin: ca 2150 USD
Världsranking: 1220
Nationell ranking: 38

people students study in seoul, south korea
Dessutom så erhåller ca 2000 studenter statliga stipendier varje år

KOREANSKA STIPENDIER FÖR INTERNATIONELLA STUDENTER

Sydkorea är väldigt engagerade i att attrahera internationella studenter, och universiteten och statliga institutioner ger regelbundet ut stipendier och finansiering till forskning för internationella studenter. Dessutom så erhåller ca 2000 studenter statliga stipendier varje år.

Universitetsstipendier

Nuförtiden bryr sig koreanska universitet väldigt mycket om internationalisation.  Du kan gå in och söka på vilka olika stipendier som finns tillgängliga på de olika universitetens hemsidor eftersom många skolor erbjuder individuella stipendieprogram.

Global Korea Scholarship (GKS)

Den Koreanska regeringen ger ut the Global Korea Scholarship till internationella studenter som studerar på Koreas toppuniversitet. Det innebär att studenterna som erhåller stipendiet studerar helt gratis eftersom regeringen står för alla kostnader som omfattar dina studier. Det gäller alltså kursavgifter, flygbiljetter, kurser i koreanska, levnadskostnader och försäkringar med mera. Studenter på avancerad nivå erhåller även finansiellt stöd för deras avhandlingar samt 100,000 KRW till examen.

Studenter på grundnivå (kandidat) måste vara under 25 år och studenter på avancerad nivå måste vara under 40 år för att ansöka om GKS. Studenterna måste även ha ett GPA på 80% eller högre. De studenter som vill ansöka om GKS måste skicka in alla sina stipendieansökningar till den Koreanska ambassaden i sitt bosättningsland eller till det koreanska universitetet man vill studera på. Efter det så skickas de bästa kandidaterna till the National Institute for International Education (NIIED) för den sista urvalsprocessen.

The Korean Government Support Program för Internationella utbytesstudenter

The Korean Government Support Program för internationella utbytesstudenter förser inte bara internationella utbytesstudenter med meningsfulla upplevelser i Sydkorea och på universitetet, det stärker även den globala kompetensen på universitet i Sydkorea. Internationella studenter i Sydkorea kan ansöka till programmet under en eller två terminer. Programmet inkluderar bland annat levnadskostnader, tur-returbiljett och hälsoförsäkring.

Det är dock så att endast studenter på grundnivå från partneruniversitet utomlands som tillhör GKS for Foreign Exchange Students program är kvalificerade för det här stipendiet. Det finns även möjlighet för studenter på avancerad nivå (master) från strategiskt kooperativa samarbetsländer att ansöka. slutligtvis måste studenterna ha avslutat minst två terminer på deras hemuniversitet.

DE MEST PRISVÄRDA KOREANSKA UNIVERSITETEN FÖR INTERNATIONELLA STUDENTER

Eftersom konkurrensen är hög på Sydkoreas universitet kan det vara utmanande att bli antagen. Koreanska universitet är inte bara selektiva när det gäller antagning av nya studenter, antagningsprocessen kan också vara väldigt krävande. För övrigt kan också avgifter för ansökan samt kursavgift vara dyrt för studenter som saknar stipendier.

Det är dock så att Internationella studenter som ansöker via Asia Exchange till de tre nedanstående universiteten kan spara mycket pengar, tid och ansträngning:

  • Hanyang University
  • Hankuk University of Foreign Studies
  • Dong-A University

Asia Exchange är ett företag inom utlandsstudier som upprätthåller samarbeten med universitet i Asien för att göra det lättare och mer prisvärt för studenter att studera utomlands. När du ansöker till ett Koreanskt universitet genom Asia Exchange kan du som internationell student dra nytta av de mest prisvärda kursavgifterna, den lättaste och snabbaste ansökningsprocessen, en garanterad studie plats inom en veckan och stöd under hela studietiden utomlands. Detta inkluderar bland annat att hitta tillgängliga kurser, hitta terminsdatum eller ge information om visum, resan, vaccinationer och boende. Framför allt är det jämförbart enkelt att bli antagen till ett Koreanskt universitet med hjälp av Asia Exchange.

När du ansöker till ett Koreanskt universitet genom Asia Exchange kan du som internationell student dra nytta av de mest prisvärda kursavgifterna, den lättaste och snabbaste ansökningsprocessen, en garanterad studie plats inom en veckan och stöd under hela studietiden utomlands.

OMDÖMEN FRÅN INTERNATIONELLA STUDENTER I SYDKOREA

“The months in Korea were certainly some of the best in my life. In between a vivid nightlife, extraordinary food, deep conversations, a great number of wonderful friends from different cultures, a very special football club, and the exchange life itself – this is what shaped me most within the last few months.” – Niklas från Tyskland

“Jag skulle definitivt säga att Sydkorea överträffade min förväntningar och jag är så himla glad att jag tog beslutet att åka. Jag förväntade mig att kulturen och språkbarriären skulle var mycket tuffare att ta sig över än vad den har varit. Människorna här är väldigt hjälpsamma trots att det kan vara svårt att kommunicera ibland. I slutendan så har allt gått mycket smidigare än vad jag trodde det skulle göra.” – Someya från Sverige

“My semester in Seoul truly exceeded my expectations. You never get bored of the city and meet a lot of amazing and kind people. One of my favorite things while exploring Seoul was walking past skyscrapers, and suddenly you have a beautiful traditional temple in front of you. I’m so happy I decided to stay for another semester!” – Julia från Tyskland

Vill du studera i Sydkorea? Ta reda på mer information här! 

Asia Exchange är ett finskt företag som erbjuder möjlighet till att studera utomlands i Asia för studenter över hela världen. Vill du få restips och våra senaste blogginlägg direkt till din mailadress? Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Om du har frågor om utlandsstudier, tveka inte med att kontakta oss! Vi återkommer till dig så snart som möjligt!