Lär dig Koreanska i Sydkorea

Table of Contents

Ta koreanska lektioner på ett koreanskt universitet

Är du ett kpop-fan? Gillar du att binge-watch koreanska dramaserier? Eller älskar du helt enkelt bara koreansk mat? Den koreanska kulturen är verkligen fascinerande och intresset för Sydkorea växer mer och mer, därav det stora intresset för koreanska språkkurser. Att läsa kurser i det koreanska språket är en sak, men det absolut bästa sättet att lära sig språket är att studera koreanska språkkurser samtidigt som du bor i sydkorea. det är därför Asia Exchange gör det möjligt för studenter att studera koreanska språkkurser på ett koreanskt universitet i Seoul, Ansan eller Busan. Är du intresserad av ett språkprogram i Sydkorea? Isåfall så ska du fortsätta läsa!

FÖRDELAR MED ATT LÄRA SIG KOREANSKA

Över 80 miljoner människor pratar koreanska. Språkets popularitet kommer från sydkoreas stadigt stigande ekonomiska tillväxt som även inkluderar den koreanska underhållningsindustrin, speciellt k-pop och k-drama, som ständigt växer i popularitet. För närvarande är sydkoreas blomstrande ekonomi rankad 12 i världen vilket innebär att landet erbjuder fantastiska karriärmöjligheter.

Det är många som lär sig koreanska för att språket låter både unikt och vackert. Hangul (det koreanska skriftspråket) är ett logiskt språk med bara 24 tecken som är relativt lätt att läsa. Det nuvarande koreanska språket är ett väldigt modernt språk vilket innebär att det är något lättare att lära sig. Med det sagt så kan grammatiken och språkets honorifics vara något komplicerade, så det är bäst att lära sig koreanska i sydkorea vilket kommer hjälpa dig att lyssna och öva din koreanska i rätt miljö.

Slutligtvis, när du deltar i koreanska språkkurser i Seoul eller Busan kommer du att befinna dig i den bästa studiemiljön! Du kommer att kunna kombinera dina klasser med språket i det vardagliga livet, för vad är bättre än att studera koreanska medans du bor i Sydkorea? Du kommer vänja dig vid ljudet när folk pratar och du kommer att känna igen hangul-tecknen överallt. Att lära sig koreanska kommer att ge dig möjlighet att uppleva kulturen på ett mer autentiskt sätt samt att det kommer hjälpa dig att beställa mat, ta dig fram i landet eller att förstå texten till din koreanska favoritlåt!

KOREANSKA SPRÅKKURSER PÅ HUFS I SEOUL

Vart kan du då lära dig koreanska? Vi har svaret på det! Hankuk University of Foreign Studies har några utav de bästa Korean Language Programs med två olika alternativ som erbjuds. Det första alternativet är att du kan ta “the Intensive Korean Language course”, en intensivkurs i koreanska, från skolans Center for Korean Language and Culture. Kursen kostar ca 1,440,000 KRW.

För de studenter som inte är inskrivna i universitetets koreanska intensivkurs så erbjuder HUFS en introduktionskurs som de kallar “Survival Korean Class”. Den här kursen hålls två kvällar i veckan och varje klass pågår i 2 timmar. Denna kursen är även gratis, men du måste betala för din egen kursbok (en kostnad på ca 25,000KRW). När du har avslutat kursen kommer du få ett diplom.

Utbytesstudenter har även möjlighet att gå med i ett K-buddy program som är ett program där koreanska studenter blir ihopparade med nya studenter med syftet att lära känna nya koreanska kompisar, dela med sig av varandras kultur och förbättra dina koreanska språkkunskaper.

Läs även om Florentines resa som utbytesstudent i Seoul!

university seoul south korea
Ta kurser i koreanska på Hankuk University of Foreign Studies – HUFS campus

KOREANSKA SPRÅKKURSER PÅ HYU I ANSAN

Hanyang University erbjuder två typer av koreanska språkkurser för alla utbytesstudenter och gäststuderande. Du kan ta gratis koreanska kurser på ERICA Institute of International Education som inkluderar en intensivkurs i koreanska och Survival Korean. När du tar intensivkursen i koreanska har du möjlighet att erhålla 13 credits och du klarar kursen, och om du kommer att studera på HYU och bestämt dig för att gå all-in med dina språkstudier kan du ansöka till kursen redan innan terminen börjar.

När det gäller Survival Korean så hålls kursen på tisdagar och torsdagar, men det går att göra en förfrågan om extra klasser på måndagar och torsdagar. När du har klarat kursen har du möjlighet att erhålla 3 credits.

Du kanske även är intresserad av: Lär dig om sydkoreas sociala etikett och mycket mer.

KOREANSKT SPRÅKPROGRAM PÅ DAU I BUSAN

Dong-A University tillhandahåller gratis koreanska språkkurser för utbytesstudenter. Busan är den perfekta staden att studera det koreanska språket i. Busan är sydkoreas näst största stad och är känd som den främsta semesterstaden, speciellt under sommaren. Folk från hela Asien kommer till Sydkorea för att besöka Busan.

De koreanska språkkurserna på DAU hålls måndag-fredag 4 timmar per dag och hela kursen är värd 13 credits!

Dong-A University ligger i Busan, där du kan lära dig koreanska nära stranden!

Iina från Finland: “It is so much more rewarding to study a foreign language in a country where people use the language every day. When I studied Korean back in Finland, it was hard for me to motivate myself to study because I never heard Korean outside the classes. Now that I’m studying Korean in Seoul, I can try to use the words and phrases I have learned in classes in my everyday life. It feels great to communicate with locals in their language and see the progress right away!

LÅT OSS SAMMANFATTA

Om du är en universitetsstudent och vill förbättra din koreanska så rekommenderar vi att spendera en eller två terminer utomlands i Seoul eller Busan. När du precis gått ut gymnasiet har du möjlighet att söka in till en kandidatutbildning på HUFS i Seoul för att uppleva kulturen och lära dig språket i 4 år. Du kan själv bestämma hur mycket tid du vill investera i dina språkstudier och hur många credits du vill erhålla. The koreanska språkkurserna på universiteten är perfekta för att träffa andra internationella studenter och få vänner för livet!

Vill du studera i Sydkorea? Ta reda på mer information här! 

Asia Exchange är ett finskt företag som erbjuder möjlighet till att studera utomlands i Asia för studenter över hela världen. Vill du få restips och våra senaste blogginlägg direkt till din mailadress? Prenumerera på vårt nyhetsbrev! Om du har frågor om utlandsstudier, tveka inte med att kontakta ossVi återkommer till dig så snart som möjligt!