STUDERA I SYDKOREA

Det är enkelt att söka en kurs eller utbildning i Sydkorea via Asia Exchange. När du ansöker via oss får du ditt antagningsbesked redan inom 24 timmar och alltid till en lägre terminsavgift än om du ansöker direkt hos våra partneruniversitet. Bläddra bland vårt mångsidiga utbud av utbildningsmöjligheter, inklusive utbytessemestrar, sabbatsår, fullständiga kandidatprogram och sommarkurser inom områden som ekonomi, teknik och samhällsvetenskap. Med Asia Exchange har du möjlighet att studera vid några av Sydkoreas mest eftertraktade universitet. Ansök nu och få ditt antagningsbesked redan inom 24 timmar! Har du fortfarande frågor? Boka ett kostnadsfritt zoom-möte med oss för mer information.

South Korea Seoul temple cars street

ASIA EXCHANGE är världens mest prisvärda företag för utlandsstudier i Asien. Vi har skickat över 10 000 studenter från över 100 länder runt om i världen till en mängd olika program, från sommarskolor, sabbatsårsprogram till kandidatutbildningar.

10000 students 100 countries- study with asia exchange and beyond abroad
hanbok temple palace seoul south korea

ANSÖKNINGSPROCESS

VÄLJ DESTINATION, UNIVERSITET OCH PROGRAM.

Välj en destination, ett universitet och ett program som passar dig bäst. Du kan också ta del av vår guide för studier utomlands som hjälper dig att välja.

FÖRBEREDELSER

En av de mest spännande delarna av antagningsprocessen är att få ditt antagningsbesked. När du har fått ditt bekräftelsemail och det första antagningsbeskedet kan du börja förbereda dig för din resa.

ANSÖK SMIDIGT ONLINE

Få alla dokument som behövs till universitetet du har valt och fyll sedan i ansökan genom vår ansökningsblankett online.

BETALA KURSAVGIFTEN, FÅ DITT OFFICIELLA ANTAGNINGSBESKED & VISUM

Du kommer att få en faktura för kursavgiften ca 2,5 månad före kursstart, sedan kommer universitetets officiella antagningsbesked ca 1 månad före kursstart.

BEKRÄFTELSE AV STUDIEPLATS

Vi kommer att behandla din ansökan inom 1-3 arbetsdagar och därefter skickar vi dig ett e-postmeddelande där vi bekräftar din studieplats och ytterligare instruktioner.

ANKOMST & ORIENTERING

Ready, set, go! När du har fått ditt visum är du redo att åka! Packa väskorna, ordna en avskedsfest och ge dig ut på ditt livs största äventyr!

Universitet & Program i Seoul

Study abroad in Seoul

Hankuk University of Foreign Studies, Sydkoreas främsta internationella universitet, är en spännande och utmanande plats att studera på. Med vårt breda utbud av kurser och specialiseringar kan du fördjupa dina kunskaper i ditt valda ämne och bli en expert på global nivå. Välj mellan olika kurser eller studera en hel kandidatexamen i Seoul under en eller två terminer, eller dra nytta av våra sommarkurser som är perfekta om du vill prova på att bo i Korea i bara fyra veckor! 

Hankuk University of foreign studies

Studera på Hankuk University of Foreign Studies under 1 eller 2 terminer.

Studera ekonomi, teknik, språk och mycket mer på Sydkoreas främsta internationella universitet i Sydkoreas vackra huvudstad Seoul. Här kan du ta del av den höga akademiska standarden av koreas eftergymnasiala utbildningssystem. Ansök idag och bli antagen så snabbt som inom 24 timmar!

STUDIENIVÅER

Bachelor och Master

ÄMNEN ATT STUDERA

Business, ekonomi, teknik, historia, internationella relationer och politik, språk, juridik, naturvetenskap, filosofi, samhällsvetenskap med flera.

Läs mer…

När du ansöker till ett fullt kandidatprogram på Hankuk University of Foreign Studies genom Asia exchange kommer du att få ett stipendium på 300 EUR som används till kursavgiften för din första termin. Kursavgiften för din första termin blir alltså billigare än om du söker direkt via universitetet! Boka gärna ett zoom-möte med oss så berättar vi mer.

Bo i Sydkoreas fantastiska huvudstad och ta del av den höga akademiska standarden. Bygg upp ditt internationella nätvärk och bli en global medborgare på Sydkoreas främsta internationella universitet.

STUDIENIVÅER

Bachelor

ÄMNEN ATT STUDERA

Internationella relationer, Internationell ekonomi, Internationell juridik och utveckling, kultur, humanism, språk

Läs mer…

Medverka i ett internationellt sommarprogram i Seoul, Sydkorea.

Spendera en engagerad och akademisk sommar på Sydkoreas främsta internationella universitet som ligger i den dynamiska huvudstaden Seoul! Studera en koreansk språk- och kulturkurs som omfattar upp till 10 ECTS i ca 4 veckor. Det är enkelt att ansöka och du får ditt antagningsbesked inom 24 timmar.

STUDIENIVÅER

Bachelor

ÄMNEN ATT STUDERA

Antropologi & kulturstudier, Asienstudier, Internationell business.

Läs mer…

Hanyang University

Studera på Hanyang University i 1-2 terminer, även tillgängligt för studenter som vill ta ett sabbatsår!

Studera på Hanyang University ERICA campus som ligger i Ansan i Seoul! Hanyang är just nu rankat som som en av de 150 bästa universiteten på QS University rankings. Utöver Hanyangs mångfaldiga utbud av teknikkurser, så finns det även möjlighet för studenterna att läsa kurser inom ekonomi, business administration och medicin. Ansök idag och få ditt antagningsbesked inom 24 timmar!

STUDIENIVÅER

Bachelor och Master

ÄMNEN ATT STUDERA

Business, ekonomi, teknik, medicin, public relations, fysik med flera.

Läs mer…

Har du redan har tagit examen från gymnasiet eller universitetet och känner dig osäker på vad du vill göra härnäst, eller om du helt enkelt bara vill ta en paus från dina vardagliga rutiner? Då har du möjlighet att ansöka till ett Gap Year program på Hanyang University. Att studera utomlands under ditt sabbatsår är ett perfekt sätt att styra ditt liv mot nya riktningar!

Read more…

Universitet och program i Busan

Study abroad in Busan

Vill du kombinera en hög utbildningsnivå med fördelarna med att studera på ett av Asiens främsta turistmål? Då är studier vid Dong-A University i Busan något för dig! Vid Dong-A University har du möjlighet att studera och fördjupa dina kunskaper i intressanta kurser inom Business Management. Du har möjlighet att studera i Busan under en eller två terminer.

DONG-A University

Studera i Sydkoreas näst största stad, Busan! Busan är en kuststad med flertalet vackra historiska tempel och är hem till över 3,5 miljoner invånare. Staden ligger i södra Sydkorea och är klassat landets främsta turistdestination. Busan är en stad med vackra berg och fantastiska stränder som enkelt kan tävla med Miami, Florida. I Busan kan du också utforska varma källor och staden har en väldigt älskvärd matkultur. På Dong-A University väntar den unika möjligheten att dyka ner i den koreanska kulturen och lära från några av de bästa och proffsigaste yrkesverksamma i landet. Dong-A University är ett av de bästa universiteten i regionen och klassat som det bästa privata universitet i Busan.

STUDIENIVÅER

Bachelor

ÄMNEN ATT STUDERA

Business & Management

Har du redan har tagit examen från gymnasiet eller universitetet och känner dig osäker på vad du vill göra härnäst, eller om du helt enkelt bara vill ta en paus från dina vardagliga rutiner? Då har du möjlighet att ansöka till ett Gap Year program på Dong-A University i Busan.

Läs mer…

Finansiering av dina utlandsstudier i Sydkorea

Visste du att svenska studenter får bidrag för att studera utomlands? Asia Exchange svenska studenter är sponsrade med bidrag och lån från Centrala Studiestödsnämnden (CSN) medans de studerar i Sydkorea.

Det finns olika typer av studiestöd och alla kräver att du ansöker direkt hos CSN.

Alla universitet som Asia Exchange erbjuder är CSN-berättigade. Bidrag och lån för studier utanför Sverige.

FAQ

Du skickar in alla dokument som rör din ansökan till oss online. Var vänlig att inte skicka något till oss via post!

Våra universitet har gett oss tillstånd att behandla och ta emot ansökningar för deras räkning. Om du organiserar och ansöker själv via universiteten kan det ibland ta flera veckor eller månader innan du får en bekräftelse. Det är de långa väntetiderna vi vill eliminera: ju fortare du får veta att du är antagen, desto bättre.

Ja!  Det enda du behöver göra är att uppfylla de grundläggande kraven: vara minst 18 år gammal och behärska det engelska språket på en nivå som gör att du klarar av studier på engelska. Vissa destinationer kräver att du redan är student vid ett universitet. Se de specifika kraven för varje destination här.

Ja! Ett av problemen med att söka utbytesplatser är att de tillgängliga platserna brukar vara väldigt få. Våra program här på Asia exchange har inget direkt begränsat antal platser och kvoten för antalet antagna studenter är relativt hög.

Våra utbytesprogram för studier utomlands är avsedda för alla som är intresserade av Asien och vill vidga sina vyer. Du behöver inte studera någon särskild inriktning. Med det sagt kan vissa kurser som erbjuds ibland kräva att du har studerat vissa specifika ämnen tidigare. Det finns dock ett stort antal ämnen och kurser att välja mellan även om du inte har någon tidigare erfarenhet av dem.

 

De flesta av våra studenter har en tidigare erfarenhet av studier i business, teknologi, political science och turism. Sen finns det också studenter med andra inriktningar som tar kurser utöver sin huvudsakliga inriktning för att bredda sina akademiska vyer.

 

Om du inte hittar kurser inom din inriktning så finns det ofta möjlighet att inkludera de nya kurserna du väljer som en del av en minor eller en elective module som motsvarar fristående valbara kurser. Vi förstår dock att det är ditt universitet hemma som har sista ordet när det gäller valet av kurser inom din inriktning, därför föreslår vi att du upprättar en egen studieplan innan och får den godkänd av din fakultet på ditt universitet. För mer information om högskolepoäng och credits, se study credit.

 

Ja, studenter på masternivå kan också ta del av våra kurser och program som vi erbjuder. De flesta av våra partneruniversitet erbjuder kurser på masternivå, och ibland går det också bra att ta kurser på kandidatnivå och räkna de som valbara kurser. Detta är mycket vanligt eftersom kurser kan vara svåra att hitta när man väljer ett program för studier utomlands. Kontakta din fakultet och ditt universitet om dina möjligheter.

Det finns många program du kan söka till även fast du inte redan är student! De enda kraven är att du är 18 år och har en gymnasieexamen.

Ja, det kan du! Att studera utomlands och vara på resande fot under en längre tid kan vara en fantastisk möjlighet för dig och din famil, jsamt det definitivt kommer att stärka era språkkunskaper, men det kan vara en unik möjlighet för ditt barn att få många fördelar genom att få en öppnare inställning till nya saker och inspirera hela familjen.

 

Många familjer har gått igenom utlandsstudier tillsammans förr så det finns många blogginlägg online om ämnet. Alla våra destinationer är familjevänliga och säkra. Det finns olika boendealternativ att välja mellan och många av alternativen är lämpliga för barn.

 

Vi har haft studenter förr som har tagit med sina familjer som har berättat att deras barn har varit väldigt flexibla och anpassningsbara i nya situationer. Lek brukar oftast besegra språkbarriären och möjlighet till internationella skolor och förskolor finns tillgängliga i de flesta av våra destinationer.

De flesta studenter gör en utbytestermin under tredje året på universitetet, men det varierar från program till program. Alla som har en gymnasieexamen eller motsvarande kan ansöka till många av våra program. Många studenter åker även redan under deras andra år på universitetet.

Vi tror på att alla studenter borde få möjlighet att studera utomlands då det är något av det bästa du kan göra, både för din egen skull men också från ett professionellt och akademiskt perspektiv. Istället för att bara lägga vikt på dina betyg så tycker vi att det viktigaste är att du är ambitiös och motiverad då dina betyg inte alltid speglar all din potential och vad du är kapabel till. Ett lågt betyg kommer alltså inte att hindra dig från att bli antagen till våra program.

Du hittar kurskataloger och kursinformation för alla våra program på vår hemsida under “Study programs”. Kurserna vi erbjuder består till mestadels av kurser inom business, turism samt språk- och kulturkurser. I genomsnitt så studerar våra studenter ca 20-30 ECTS (European Credit Transfer and Accumulation system) under en utbytestermin. 30 ECTS motsvarar ca 30 högskolepoäng. Våra partneruniversitet erbjuder högkvalitativa kurser och program och ni kan läsa mer om det på vår hemsida samt omdömen och blogginlägg från våra tidigare studenter.

Fakturan för kursavgiften kommer att skickas ut 2,5 månad innan kursstart och måste betalas senast en månad innan kursstart.

Du kommer att få en faktura för ansökningsavgiften tillsammans med den första antagningsbekräftelsen. Kursavgiften måste sedan betalas senast 1 månad innan kursstart. Utöver ansökningsavgiften och kursavgiften så tillkommer sedan kostnad för flygbiljett, eventuella vaccinationer, försäkring, kostnad för visum och levnadskostnader under din resa. Levnadskostnaderna är oftast lägre i våra destinationer i Asien än i Europa och Nordamerika.

Vi skapar facebook-grupper specifikt för varje destination inför varje termin. Vi kommer att skicka länken till gruppen via mail efter att ansökningsperioden har avslutats.

Det är många länder som kräver att man har ett pass och ett studentvisum om man planerar att stanna en längre period som student. Ansökningsprocessen för visumansökan varierar från land till land och ibland också beroende på ambassaden och vilken av deras anställda du har att göra med. Vi rekommenderar att kontakta varje ambassad direkt om ifall att det har blivit några ändringar angående deras visum. Du kan hitta mer detaljerad information rörande visum i respektive land på vår hemsida. Kom ihåg att alltid hålla koll på den senaste informationen om visumansökan hos respektive ambassad.

Du kan inte ansöka boende direkt genom oss men vi har en lista på populära boende som ligger nära universiteten på varje destination. En del universitet erbjuder boende på campus. Mer information om boende finns på vår hemsida. Vi kommer även att skicka ut Asia Exchanges egna guide en månad innan kursstart. Guiden innehåller detaljerad information om boendealternativ, hur man bokar boende och annan praktisk information om hur det är att bo i respektive destination.

Vi rekommenderar att anlända till din studieort några dagar innan kursstart så att du hinner att bosätta dig och hitta ett långtidsboende. Vi råder dig att inte resa för lång tid innan kursstart då du oftast bara kan söka ditt studentvisum hemma. För att söka ditt studentvisum behöver du det officiella antagningsbrevet och det kommer att skickas till dig ca en månad innan kursstart. Det är tyvärr inte möjligt att få det tidigare på grund av universitetens egna scheman.

Highlights

Vill du lära dig Koreanska?

Att läsa språkkurser i koreanska medans du bor is Sydkorea är det absolut bästa sättet att lära sig språket! Våra program på Asia Exchange ger våra studenter möjlighet att studera koreanska språkkurser på våra koreanska universitet i Seoul, Ansan och Busan.

BOKA ETT GRATIS ZOOM-MÖTE MED OSS!

 

Vill du veta mer om att studera i sydkorea? Boka in ett zoom-möte med oss helt gratis!

Connect with fellow students

FIND FRIENDS FROM YOUR COUNTRY STUDYING IN SOUTH KOREA FOR A FREE CONSULTATION.